Kisfiunkkal az élet

Bálint és mi :)

Friss topikok

  • Zsuzska81: Hát, nem törted le a lelkesedésemet, sőt. Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak mi állunk "rosszul". ... (2012.10.10. 13:01) Újra másik csoport a bölcsiben
  • CsibiHanka: @Zsuzska81: Szia Zsuzsa! Ha nem is rendszeresen olvasom, de ha odajutok, benézek :-) Hanka januárb... (2012.08.02. 11:54) Nyaraltunk
  • Zsuzska81: @Jucek79: Szia! Igen, nehéz az elszakadás, és most épp szüneteltetjük is, ugyanis két hét bölcsi ... (2011.12.20. 11:03) Mikulás, karácsony, bölcsi
  • Zsuzska81: Én is kíváncsian várom, mit fogok írni, mert ebben a melegben nem fog az agyam... :) (30 fok van a... (2011.08.25. 15:59) Kis türelmet...
  • Zsuzska81: Szia! Köszi, jól vagyunk, én legalábbis túléltem a dolgot, csak még nem volt időm posztot írni. B... (2011.05.31. 14:26) Éhes vagyok...

Linkblog

Láz, mandulagyulladás, allergia, ügyelet... Mi jön még? (frissítve!)

2011.02.12. 15:56 - Zsuzska81

Bálint szerda estére belázasodott, felment 39 fokra a láza. Gyorsan adtunk neki egy kúpot, másnap hívtam a doktornőt, hogy mi legyen (akkor már hőemelkedése sem volt). Azt mondta, ha egyébként minden rendben van vele, valószínűleg vírusfertőzés, amire nem tud  gyógyszert adni, akkor vigyem be a rendelőbe, ha megint lázas lesz. 

Aznap estére persze megint belázasodott, így másnap keltettem fél 7-kor szegényt, hogy a rendelés elején odaérjünk, ne a sok beteg között keljen órákat várnunk. Megvizsgálta (megint nagy ordítás volt...), és kiderült, hogy megint mandulagyulladása van. Kapott egy antibiotikumot, valamiért nem azt, amit három hete, de ennek nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget. Kiváltottuk, hazajöttünk, Bálint bealudt fél 11-től fél 2-ig, utána tudtam csak neki adni belőle. 

Este, mikor fürdettük, akkor vettem észre, hogy tele van a hasa pici piros pöttyökkel... Na, remek, allergiás a gyógyszerre. Nem is estem volna kétségbe, gondoltam, gyógyszerezés leállítva, hétfőn visszaviszem a doktornőhöz, és kérünk másik receptet (vagy legalábbis felhívom, hogy van még a 3 héttel ezelőtti betegségre kapott antibiotikumból, adhatom-e neki azt), de ma délelőtt úgy vettük észre, hogy több lett a kiütés, mint tegnap este. :-( Gábor felhívta az ügyeletet, azt mondták, adjunk neki Fenistil cseppet és kalciumot, és ha lehet, vigyük be (írnának másik antibiotikumot, hogy azért szedjen már valamit szegény gyerek, ha mandulagyulladása van).

Mivel félig volt kész a túrós rétes és a gulyásleves, úgy döntöttünk, délutáni alvás után bevisszük. Kíváncsi leszek, mit mondanak. Ha nagyon sokan vannak, úgysem maradunk ott. Mivel jókedvű, eszik, alszik, játszik, nem is viszket neki (gondolom...), kibírjuk hétfőig simán. Már láza sincs, hőemelkedése még tegnap délelőtt volt. De azért nem vittük ki ma sétálni, mert nagyon fújt a szél..

Egyelőre ennyi, helyzetjelentés majd este vagy holnap. 

Helyzetjelentés, vasárnap délelőtt: Bálint jól van. :) Az ügyeleten hála az égnek nem volt senki előttünk, vagyis épp akkor jöttek ki, amikor odaértünk. Megnézte egy aranyos doktornéni Bálintot, de szinte az ellenkezőjét mondta, mint a saját házidokink péntek reggel... A tüdejét ő nem találta teljesen tisztának, a mi dokink igen. A torkát nem látta túl pirosnak, a mi dokink igen... Na ennyit az orvosokról.

A lényeg, hogy kapja a kalciumot és a Fenistil cseppet tovább, antibiotikumot most semmilyet, semmiképp sem (sőt, azt mondta az ügyeletes doktornő, hogy őszerinte nem is kellett volna, mert ha tényleg annyira csúnya lett volna a mandulája, akkor egyetlen adag antibiotikumtól nem múlt volna el ennyire.)

És mivel ez az allergia előhozhat más allergiát is, ami eddig nem jelentkezett, ezért fehérjediétára fogták Bálint babát. Zöldség, gyümölcs, és max. csirkehús mehet, más nem... Így fogalmam sincs, mit adjak neki pl. reggelire, nem ehet reggel is banánt meg lekváros kenyeret napokig... Az ebéd megoldva, mert vagy főzök főzeléket, vagy kap üveges bébiételt, délután keksz, gyümi, ilyesmi (most egy időre a joghurtokat, tejszeletet is félretehetjük), vacsira meg táp. 

Hát itt tartunk. Ma felkelt már 1/4 9-kor, de most 11-kor megint elaludt a kezemben, amíg Ildi nagyival beszéltem telefonon. Biztos a Fenistil csepptől. Ennyit a sétáról... :) Nem baj, csak gyógyuljon meg, ha jön a tavasz, úgyis napi 2x  a játszótéren leszünk. Csak már jönne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://balintunk.blog.hu/api/trackback/id/tr882656106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jucek79 2011.02.13. 21:20:07

Jobbulást a Bálintnak!
Bízom benne, hogy erősebb gyógyszer nélkül is felgyógyul.
Puszi!


süti beállítások módosítása