Kisfiunkkal az élet

Bálint és mi :)

Friss topikok

  • Zsuzska81: Hát, nem törted le a lelkesedésemet, sőt. Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak mi állunk "rosszul". ... (2012.10.10. 13:01) Újra másik csoport a bölcsiben
  • CsibiHanka: @Zsuzska81: Szia Zsuzsa! Ha nem is rendszeresen olvasom, de ha odajutok, benézek :-) Hanka januárb... (2012.08.02. 11:54) Nyaraltunk
  • Zsuzska81: @Jucek79: Szia! Igen, nehéz az elszakadás, és most épp szüneteltetjük is, ugyanis két hét bölcsi ... (2011.12.20. 11:03) Mikulás, karácsony, bölcsi
  • Zsuzska81: Én is kíváncsian várom, mit fogok írni, mert ebben a melegben nem fog az agyam... :) (30 fok van a... (2011.08.25. 15:59) Kis türelmet...
  • Zsuzska81: Szia! Köszi, jól vagyunk, én legalábbis túléltem a dolgot, csak még nem volt időm posztot írni. B... (2011.05.31. 14:26) Éhes vagyok...

Linkblog

Nyaraltunk

2012.08.01. 13:58 - Zsuzska81

Címkék: Címkék

Egy hét nyaralás (és már egy hét meló) után most van egy kis idő írni.

Horvátországban voltunk Ildi nagyiékkal, egy hétig. Odafelé is meg visszafelé is Nagykanizsán aludtunk, nagyon szép szállodában, hatalmas játszótérrel és kerti tóval, irtó hangulatos volt. Bálint részéről akár ott is maradhattunk volna 1 hétig, annyira tetszett neki.

Az utazás hosszú és fárasztó volt, de szerencsére Bálint jól viselte. Amikor már végképp nem tudtunk vele mit kezdeni, mesét nézett a hordozható DVD-n.

A szállás kicsit lepukkant és minimalista volt, de épp elég ahhoz, hogy együnk meg aludjunk. Mást nem nagyon csináltunk az apartmanon belül, amint lehetett, mentünk a tengerpartra. A víz meleg volt és kristálytiszta, az idő napos, de néha túl szeles.

Egyetlen esténk volt, amikor Gáborral kettesben el tudtunk szabadulni, Sibenikbe mentünk csavarogni és vacsorázni.

Minden este "buli" volt az apartmantelepülésen, az animátorok, táncosok, zenekarok műsorát Bálint szinte tátott szájjal, egy hang nélkül nézte végig. Utolsó este volt egy táncos búcsúműsor, Bálint még mindig emlegeti a breaktáncosokat, sőt, lelkesen utánozza is őket.

A vízben úszkálás és pancsolás nagyon tetszett neki, de csak utolsó nap jött rá, hogy őt tényleg fenn tartja a karúszó a vízen, és tényleg nem süllyed el, ami annyira megtetszett neki, hogy megállás nélkül ment a mély víz felé, aztán egyszer csak nem ért már le a lába, és csak tempózott meg rúgkapált a víz alatt, és közben vigyorgott, hogy "Anya, úszom!". :)

Szóval ő rettenetesen élvezte a nyaralást, mindegy, hogy hol voltunk és mit csináltunk, tökéletesen feltalálta magát. Én ugyanazt csináltam, mint otthon, de azért tudtam pihenni is valamennyit.

Bálint nagyon hozzám volt ragadva, ha a tengerben 1 m-es körzetéből kikerültem, már sírt, hogy menjek vissza, ne szökjek el. Enni szinte csak az ölemben volt hajlandó, így amikor étteremben ettünk, csak olyat tudtam rendelni, amit ő is megeszik. Szerencsére nagyon jó volt az étvágya, sőt, néha nekem alig hagyott a tányéron. :)

Vasárnap oldtimer kiállításon voltunk, minden autót kielemeztek az apjával, öröm volt nézni őket. Néha még le is feküdt Bálint az autó mellé, hogy alánézzen. Merthát a motorikája a fontos, meg hogy hol a tankolója és a pótkereke, nem az, hogy piros vagy kék színű. :)

Amivel továbbra is küzdünk, az a szobatisztaság (ha nincs rajta se pelus, se kisgatya, akkor esetleg lepisili a bokrokat, de ha van rajta, nem szól, hogy jön a pisi, és mindig becsurog... A kaka meg abszolút mumus, nem is tud még kakálni pelus nélkül, szabályosan visszatartja - hétvégén kipróbáltuk-, ráadásul nem is szól, hogy kell neki, vagy ha már bekakált...), és a cumiról és cumisüvegről való leszokás. Iszik ő pohárból, ha muszáj, meg kulacsból is, ha olyanja van. De legtöbbször nincs... Inkább már úgy indulunk el otthonról, hogy nem is viszünk cumisüveget, nehogy meglássa, rájöjjön, hogy nálunk van, mert akkor nem hajlandó másból inni (ezt csinálja Ildi nagyiéknál is egy hete.. csak sír addig, amíg cumisüvegbe nem kapja az innivalót).

A szobatisztasságal én nem akarom sürgetni és zaklatni, de egyesek igen... Így most megy a veszekedés, hogy miért nem ül bilire. Azt hiszem, veszek neki egy WC szűkítőt, hátha az jobban tetszik neki. De veszélybe került a januári ovikezdés, nem hiszem, hogy addigra 100%-osan szobatiszta lesz, ha eddig ennyire lassan haladtunk. Engem nem zavar, jobb neki a bölcsiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://balintunk.blog.hu/api/trackback/id/tr594681272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsibiHanka 2012.08.01. 15:45:58

Szia Zsuzsa! Sibenik mellett voltatok a félszigeten abban a szép hotelkomplexumban? (nem jut eszembe a neve) Mi is voltunk arra 2007-ben, de mi csak belógtunk a strandjára napközben, és máshol laktunk! :-)
Tök jó, hogy Bálint igy élvezte. Mi is Horvátországban voltunk, Zadar mellett, de az én kisebbik lányom nagyon elfáradt a sok újdonságban. Hanna is menne januárban óvodába, de a szobatisztaság még nálunk sem megy... most kezdek el bölcsőde után érdeklődni, mert februártól dolgoznom kell újra, tehát valahova mennie kéne szegénykémnek! Sajnos a bőlcsődék zsúfoltak itt Pesten (is)... nem tudom mi lesz! Mindenesetre sürgetni nem lehet, erőltetni sem akarom, inkább bízom benne! :-)
vegyél szűkítőt, hátha Nektek segít... :-)

Puszi
Ági

Zsuzska81 2012.08.01. 16:21:15

@CsibiHanka: Szia! De örülök, hogy hallok felőletek! Nem is gondoltam, hogy olvasod a blogot. :)
A Murter-szigeten voltunk, Jezera városkához tartozik egy apartmantelepülés, Jezera Lovisca.
Bálint is nagyon elfáradt a sok élménytől meg pancsolástól, nem nagyon kellett altatni, hatalmasakat aludt délutánonként is, meg éjjel is.

A bölcsi nehéz kérdés Pesten, én is hallottam. Szerencsére nálunk a 60 fős bölcsibe 80 gyereket is felvesznek, ha kell, nem akarják egyik szülőt sem elküldeni, mert tudják, hogy szükségük van a bölcsődei ellátásra... Szerencsére még így sincs tömeg, jól elvannak a gyerekek.

Dorottya oviba jár már, ugye? Hannának nem korai még januártól az ovi? Vagy rosszul számolok?

Én még azért is parázom a januári, februári ovikezdéstől, mert akkor már egy összeszokott társaságba kerül be, és félek, hogy nem fogadják már be. Ráadásul összevont csoportok vannak, a 3 éves és az 5 éves gyerek ugyanabban a csoportban... Az szerintem durva, bár a játszótéri anyukák szerint nem vészes... :)

Puszi!
Zs.

CsibiHanka 2012.08.02. 11:54:40

@Zsuzska81: Szia Zsuzsa! Ha nem is rendszeresen olvasom, de ha odajutok, benézek :-) Hanka januárban tölti a hármat, és onnantól beveszik. Én is jobb szeretném kiscsoportba adni, de ugy néz ki, lehet arra is van esély..(ahol csak 3 év körüli gyerekek vannak). De ha nem hagyja el a pelenkát, akkor mit csinálok? Most azért kezdtem bölcsöde után is nézelődni, szeptemberben meg érdeklődöm majd. Bár nem akarom két helyre vinni őket....
Képzeld Dorottya is most kezdi majd az ovit, (4 éves) mert eddig itthon volt ő is velünk. Igy akarta ő, én meg nem erőszakoskodtam, eddig volt jó... utolsó hónapunk mindig itthon, már most kezdem siratni ezt az időt....
Egészségileg rendben vagy? Képzeld én holnap megyek vérvételre, mert a nőgyógyászom szerirnt PCOS vagyok...:-) Jó mi?

Na még majd jelentkezem, Puszi Nektek


süti beállítások módosítása